Πώς να προστατευτείτε από τους διαρρήκτες, όσο βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές;

Πώς να προστατευτείτε από τους διαρρήκτες, όσο βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές;

Οι μήνες του καλοκαιριού θεωρούνται από τους πλέον επικίνδυνους για διαρρήξεις. Συνήθως ο κόσμος φεύγει για τις διακοπές του και θέλει να περάσει όμορφα με ηρεμία και χαλάρωση. Πώς να είσαι πραγματικά χαλαρός όμως, αν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις κάποια πράγματα για την ασφάλεια σου;

Ενισχύστε την ασφάλεια με τα σωστά κουφώματα αλουμινίου

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε μια δυσάρεστη κατάσταση είναι η πρόληψη, οπότε επικοινωνήστε άμεσα με έναν πιστοποιημένο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου και πορτών ασφαλείας, σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμη εξοπλίσει το σπίτι σας. Αν σκεφτείτε ότι είναι τα πρώτα δομικά στοιχεία που έρχονται σε επαφή οι κλέφτες, είναι και απαραίτητο για την ασφάλεια της οικογένειάς σας.

Ένα σπίτι με παλαιά κουφώματα αποτελεί εύκολο στόχο. Αντίθετα, η όψη ενός σπιτιού με ενισχυμένη ασφάλεια αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον διαρρήκτη.

Απομακρύνετε τον κίνδυνο με περιμετρικούς μηχανισμούς

Tοποθετούνται σε ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου και κλειδώνουν το κούφωμα γύρω γύρω, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ασφάλεια του.

Ασφαλίστε το σπίτι σας με θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Οι υψηλής ποιότητας θωρακισμένες πόρτες με στιβαρή κατασκευή και σωστά τοποθετημένη από πιστοποιημένα συνεργεία, ενισχύουν αρκετά την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Επίσης, οι κλειδαριές πολλών σημείων είναι σημαντικές, καθώς και το κλειδί της θωρακισμένης σας.
Να θυμάστε η ασφάλεια στις πόρτες ασφαλείας αυξάνεται μόνο αν είναι κλειδωμένες οι πόρτες!

Κάθε πιθανός διαρρήκτης θέλει να ‘’κάνει τη δουλειά του ‘’ και να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να τον καθυστερήσουμε. Όσο μεγαλύτερη ασφάλεια βάλουμε στο σπίτι μας, σωστή κλειδαριά, στιβαρή κατασκευή θωρακισμένης, γερά κουφώματα αλουμινίου, σωστά τοποθετημένα, τόσο περισσότερο αυξάνουμε το χρόνο παραμονής του διαρρήκτη να προσπαθεί να εισβάλλει στο χώρο.
Να ξέρετε ότι οι κλέφτες δεν είναι χαζοί και δεν πρόκειται να προσπαθήσουν για πολύ. Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, διακινδυνεύουν να τους δουν ή να τους ακούσουν οι γείτονες. Αν δουν ότι έχετε επενδύσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτήν που ‘’αντέχουν’’, πολύ απλά θα φύγουν άπραγοι!

Εγκαταστήστε σύστημα ασφαλείας

Κάμερες και συναγερμοί ασφαλείας που έχουν ανίχνευση κίνησης και καταγράφουν σε κάρτα Sim είναι καλό να υπάρχουν διότι μπορείτε να δείτε το χώρο σας, όποτε θέλετε, από όπου κι αν βρίσκεστε.

Φωτίστε τον εξωτερικό σας χώρο

Τοποθετήστε φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στην εξώπορτα ή στον κήπο. Θα αποτρέψει κάποιον να πλησιάσει μόλις δει το φως να ανάβει.